top of page
  • Foto van schrijverzsofi

5 TIPS voor een aantrekkelijk huisstijl

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden


Een uniek logo en huisstijl is nummer één voor een ondernemer. Om op te vallen in je branche kan een mooie brand design goed ervoor zorgen dat je de juiste doelgroep binnen kan halen.


Ben je niet tevreden met je huidige huisstijl of ben je een starter? Deze tips zijn ook voor jou!

Lees mijn 5 TIPS om een aantrekkelijk huisstijl te hebben. Heb je verder vragen, neem contact met mij op: graphicdesign@zsofi.nl

T I P 1

Jouw verhaal!

Zorg ervoor dat je al een bedrijfsverhaal hebt. Wie ben je en wat je doel is met je product of dienst? Het is ook van belang dat jij goed geïnformeerd in je vakgebied bent. Op basis van deze informaties zal de huisstijl ontwikkeld worden.

T I P 2

Wat maakt een logo uniek?

Jouw bedrijfslogo vertaalt in beelden wat je precies doet. Met de juiste symbool, lettertype en kleurcombinatie maakt een logo uniek. Het kan helpen als jij kernwoorden opschrijft wat jij het belangrijkste vind over je business en over je doelgroep. Zoek op internet inspirerende beelden, huisstijlen en website van andere ondernemingen die je leuk vindt. Dan brainstorm erover met je grafisch ontwerper! Zo zorg je ervoor dat jullie op een lijn blijven!

T I P 3

Totaalbeeld! Wat betekent dat? Waarom is het belangrijk?

Een totaalbeeld betekent je huisstijl, dus je logo, visitekaart, briefpapier, envelop, website, social media uitingen, brochure, boek.. en alle andere grafisch vormgeving.

Gebruik overal dezelfde lettertype, kleuren en grafisch elementen waardoor je herkenbaar wordt. Je valt dus op omdat het aantrekkingskracht op klanten heeft.

T I P 4

Blijf op de hoogte!

Zorg ervoor dat je goed met je grafisch ontwerper communiceert. Tijdens een brainstorm sessie via een zoom gesprek kan een goed gevoel geven, want jij kan video chatten en je ziet het persoon met wie je spreekt. (De meeste grafisch vormgevers werken via afstand) De goede samenwerking is dus de sleutel om je huisstijl effectief te ontwikkelen.

T I P 5

Investeer meer erin! (web/drukwerk/foto/video/bedrijfstekst...)

Misschien heb je een hele team achter jou nodig die globaal kan helpen. Tegenwoordig speelt de internet een groot rol om een product goed te verkopen of een dienst te promoten. Jij hebt een eigen website nodig en een aparte social media profiel voor je onderneming. Professionele foto's en video's geven ook meer kans om je product/service beter te verkopen. Verder de juiste bedrijfstekst te schrijven is ook belangrijk (voor website en social media). Er zijn diverse professionele tekstschrijvers die jou kunnen helpen. Niet alleen online, maar offline? Kies een goed kwaliteit papier bij de drukkerij! Vraag een proefdruk voor je brochure, boek, of visitekaart.

Weet je niet wie de bovenstaande service zouden kunnen geven? Ik heb een + 1 TIP!

+ 1 T I P

Met wie ga je aan de slag?

Hulp nodig met de juiste team? Hier is een lijst met de professionele mensen (met wie ik al samen heb gewerkt):

tekstschrijver Lotte Endendijk

webdesigner Justin

spiritueel coach Vilna

foto & video Cloud Cuckoo

drukkerij Printerpro

uitgeverij Nom de Plumeau

en als grafisch vormgever zou ik je graag willen helpen om de design van je huisstijl te ontwerpen!

bottom of page